Het Belevingspad in het Heukelomse Beekdal door Cora Leek

Het Belevingspad in het Heukelomse Beekdal
 door Cora Leek

Voor deze wandeling met een startpunt halverwege het fietspad van Nieuw Bergen naar Bergen moet je stevige schoenen aantrekken. Het is namelijk een onverhard struinpad van ongeveer 3,5 kilometer waar de sporen van de ongewoon hoge waterstand in de zomer van 2021 nog te zien zijn. De bermen zijn bruin en het riet ligt plat geslagen langs de kant van de Heukelomse beek. Moeder natuur heeft diepe voren in opgedroogde modder getrokken.

Wie oog voor details heeft, ontdekt echter altijd iets moois. Grote kattenstaarten, met bezoek van witte vlinders, bloeien kleurig tegen de achtergrond van het omringende boerenland. Een grote plons verraadt de aanwezigheid van een bever. Een dapper eendje zwemt rond met nestmateriaal in zijn snavel. En er zijn de koeien die je volgen met hun dromerige blik.

Informatieborden verhalen van het ontstaan van dit landschap en de wisselwerking tussen mens en natuur. Verschillende bankjes nodigen uit voor een pauze.

Voor de liefhebbers van langere wandelingen is het pad verbonden met andere routes door het Heukelomse Beekdal.

Het Belevingspad eindigt op het fietspad bij de entree van Bergen. Sla rechtsaf voor een bezoek aan dit pittoreske dorp en linksaf terug naar het beginpunt van je wandeling.

 

Adverteerders

Naar Boven