Wat is er te doen Regio-Maasduinen-Noord-Limburg

Snel naar:  Afferden  –  Aijen  –  Bergen  –  Nieuw Bergen  –  Siebengewald  –  Well  –  Wellerlooi

Wat is er te doen in de Regio-Maasduinen-Noord-Limburg?

 

Wandelen, fietsen en fotograferen zijn de sterkste punten in de Regio-Maasduinen.
Door de Maasduinen en de Vennen is er een prachtig afwisselend landschap ontstaan, waarin het heerlijk wandelen en fietsen is.
De gemeente Bergen ligt in het Hart van het Nationaal Park De Maasduinen en is uniek omdat de langste rivierduinengordel van Nederland zich in het gebied bevindt. Deze is ontstaan door een samenspel van water, wind en mens door de eeuwen heen. Hierdoor is een prachtig natuurgebied ontstaan.

Wat is er te doen in de Regio-Maasduinen-Noord-Limburg Bergen 2017 Meest ontspannen Fietsgemeente
Uitkijktoren Afferden
Afferden

Bij Afferden heb je het schitterende ven “Het Quin“, waar je heerlijk kunt wandelen. In de buurt staat ook de uitkijktoren voor prachtige vergezichten. Het ven ligt in het midden van Nationaal Park De Maasduinen en daarvandaan zou je door kunnen lopen naar het Zevenboomven en de Duuvelskuul.
Wil je meer weten wat er te doen is en of er gezellige horecavoorzieningen zijn, waar je kunt winkelen of overnachten, klik dan op de afbeelding hiernaast van uitkijktoren in Afferden.

 
Kijk op Kapel Aijen
Aijen

In Aijen heb je een oude loswal met prachtig uitzicht over de Maas, een zestiende eeuwse kapel, top-tien Galerie Pictura, de internationaal bekende kunstenares Brita Seifert heeft haar atelier daar en ijs- & koffiehof D’n Boggerd voor heerlijke koffie en ijs. Het dorpje Aijen is gelegen op een rivierduin langs de Maas. Het kent een eeuwenoude geschiedenis, waarschijnlijk van meer dan 1500 jaar. Het dorp en haar bijbehorende “buurtschappen” vormen een hechte gemeenschap van nu (2021) 260 inwoners.
Meer info vindt u weer onder de afbeelding Aijen.

 
Romaanse Toren begraafplaats Bergen
Bergen

(Oud) Bergen heeft een oude begraafplaats met  een toren uit de dertiende eeuw. Verder zijn er de St. Petruskerk, een kunsthuis in een oude bakkerij en een ontmoetingsplek in een voormalig schoolgebouw.
Voor meer informatie klik op de afbeelding Bergen.

 
Gemeentehuis met Mosaique Toren
Nieuw Bergen

In Nieuw Bergen vind je in winkelcentrum Mosaique supermarkten, slagerij, bakker, groentespecialist en kleding. Na het winkelen kunt u lekker bijkomen met een hapje of drankje op een van de terrassen en eetgelegenheden.
Bij Servicepunt Maasduinen zijn diverse wandel- en fietsroutes verkrijgbaar en is ook het beginpunt van de Belevingsroute Heukelomsebeek.
Aan de rand van Nieuw Bergen vinden we het Eendenmeer en richting Aijen het Driessenven waar je heerlijk kunt wandelen. 

 
Sint Josephkerk Siebengewald
Siebengewald

Richting Duitse grens ligt het dorp Siebengewald.

In het centrum kun je vlak bij supermarkt 2Brüder vis eten en een harinkje happen bij FishPlaza. Kun je kleding en accessoires shoppen en neem een kijkje in de fietsenwinkel.
Aan de rand van Siebengewald is een prachtige visvijver van 1.2 hectare waar je ook omheen kunt lopen en je kunt er natuurlijk vissen.

 
Sint Vituskerk Well
Well

Daarna gaan we naar het Reindersmeer bij het dorp Well, waar je een prachtige wandeling om het meer kunt maken. Stel zelf je route samen onder de TAB Routes of met behulp van de vele wandelknooppunten, fietsknooppunten, rolstoelpaden en mountainbikepaden. We kunnen een heerlijk strand uitzoeken om verder uit te rusten van deze dag.
Bijvoorbeeld aan dagstrand Seurenheide of een partyboot huren bij Jachthaven ’t Leuken.

 
Heilige Catharinakerk Wellerlooi
Wellerlooi


Als we naar de uitkijktoren van Wellerlooi gaan, kunnen
we op 25 meter hoogte van een fantastisch uitzicht genieten. 
Op Landgoed de Hamert kun je wandelen over de toppen van de Maasduinen welke onderdeel zijn van het Nationaal Park de Maasduinen. Je vindt daar Galloway runderen, Kempische heideschapen, Nederlandse landgeiten, de veldkrekel en de zandhagedis. Waarschijnlijk vind je hier of daar misschien nog wel een addertje onder het gras.
Pannenkoekenhuis Jachthut op den Hamer ligt aan het beginpunt van diverse mooie wandel- en fietsroutes.

 

 

Adverteerders

Naar Boven